När du ska gå en utbildning är mobilen ett bra verktyg att använda dig av för att lära dig saker på ett effektivt sätt. När du använder mobilen som studieverktyg är det en bra idé att skydda den. Att tappa mobilen i golvet är lätt hänt och det kan snabbt bli tråkigt om mobilen går sönder ordentligt. Det finns mängder med bra mobilskal som skyddar din mobil mot hårda stötar. Det finns ett mobilskal för alla. Hitta bara en färg som tilltalar dig. Det finns även mobilskal i olika material som silikon och hårdplast, båda skyddar mobilen lika bra. När du har ett mobilskal som skyddar telefonen och som du tycker om kan du plugga med ro. Det är en fördel att komplettera mobilskalet med ett skärmskydd.

Anteckna på mobilen

Mobilen kan vara väldigt användbar när du ska studera i flera avseenden. Den kan vara bra att ha på föreläsningar för att kunna anteckna på ett enkelt och strukturerat sätt. Det finns massor med bra appar som du kan använda dig av för att skriva ner anteckningar och sortera dem på ett organiserat sätt. Om du har dina anteckningar i mobilen har du dem alltid tillgängliga vart du än är och behöver inte oroa dig för att glömma eller tappa bort dem.

Titta på föreläsningar på mobilen

Om du går en utbildning som innefattar digitala föreläsningar är det perfekt att titta på dem via mobilen om du inte är hemma. Med mobilen kan du enkelt titta på föreläsningar när du vill och har tid. Ett tips är att investera i ett par bra hörlurar som stänger ute ljud runt om kring dig för att du ska kunna lyssna utan att bli störd.

Det finns många hjälpmedel som hjälper dig som student

Som student har du ofta många bollar i luften. Om du gillar ordning och reda finns det massor med appar som du kan ladda ner till din mobil för att förenkla livet. Det finns exempelvis bra ekonomiappar som gör att du kan strukturera upp din ekonomi. Det finns appar som hjälper dig att hitta begagnad kurslitteratur och så finns det appar som hjälper dig att hålla fokus.