Smink och skönhet är en spännande värld. Med rätt produkter och teknik kan du inte bara trolla bort skavanker, utan även framhäva de bästa ansiktsdragen. Oavsett om du vill lära dig mer om makeup för att bli bättre på att sminka dig själv eller för att styla andra, så finns det många tips som gör att du kan bli bättre. Här hittar du de bästa tipsen för att lära dig mer om smink.

Öva, öva, öva

Övning ger färdighet och det gäller inte minst när det kommer till smink. Om du vill bli bättre på att sminka dig själv eller andra måste du öva. Öva på dig själv, men även på andra personer som har en annan hudtyp eller hudton. Använd olika produkter för att se hur de fungerar på olika hudtyper. De flesta personer, oavsett om de är professionella makeupartister eller om de har smink som en hobby, skapar ett kit med favoritprodukter. Kitet utgörs av klassiska sminkprodukter som passar många stilar och hudtyper. Med andra ord är det produkter som kan användas på många olika personer oavsett vilket resultat de vill uppnå.

Det första steget i ditt lärande är att skapa ett smink-kit. Börja med att välja ut basprodukter. Basen är grunden i sminkningen och därför är det viktigt att välja smink av hög kvalitet. Varumärket Lancôme är känt för sina fantastiska foundations som ger ett naturligt och täckande resultat. Hos Parfym.se kan du köpa Lancome foundation för olika hudtyper och hudtoner. Här hittar du bland annat storsäljaren Lancôme Teint Idole Ultra Wear Foundation som finns i hela 40 nyanser. Det är en foundation som ger en naturlig heltäckande bas med matt finish i upp till 24 timmar. Den har blivit en mycket populär produkt hos makeupartister tack vare dess ultralätta konsistens och höga täckning. Den håller länge och passar därför till såväl vardagssminkningen som utekvällen och plåtningen.

Bassminket är som sagt grunden i sminkningen och därför bör du öva extra mycket på att få till en jämn finish. Öva gärna att lägga en foundation på personer med olika typer av problemhy, exempelvis rosacea eller akne. Det är även viktigt att du övar på olika hudtoner för att veta vilken foundationfärg som passar bäst på olika personer. Generellt bör en varm hudton ha en gulaktig foundation medan en kall hudton bör ha en rosa foundation. Det finns även personer med neutral hudton och de passar bäst i en beige foundation.

Kolla tutorials online

Du kommer långt med att öva hemma och experimentera. Om du vill ha mer inspiration kan du kolla tutorials på Youtube eller andra plattformar. Den svenska Youtubeprofilen Therése Lindgren har blivit populär för sina sminkvideor. Hennes kanal kan vara en bra början om du letar inspiration.