Den digitala och växande utvecklingen innebär att samhället använder sig av alltfler utbildningar på distans över internet. Idag finns det många utbildningar att välja på distans och utbudet ökar ständigt. Även bidragande faktorer som till exempel covid-19-pandemin kan vara en av anledningarna till att fler väljer onlineutbildningar, men även för att det är mer bekvämt och ger större frihet.

Starta onlineutbildning och använda smarta kontorshotell

Att starta en egen onlineutbildning eller kurs, är inte så svårt som man kanske tror. Det som kan vara smart är att ha en viss kunskap innan och det är bra att veta hur en digital arbetsplats fungerar innan man sätter igång. Man ska tänka ut ordentligt vilken form av utbildning eller kurs man vill ha, samt att använda sig av en effektiv marknadsföring. När man startar en längre onlineutbildning eller kortare kurs, kan det vara praktiskt om man hyr en egen lokal. Ett eget kontor ska vara en bra ergonomisk arbetsplats, samt att man har utrymme för datorer och annat man kan behöva plats för. Bor man nära Östermalm eller allmänt bor i Stockholm, kan en mycket effektiv lösning vara att hyra kontoret genom ett smart kontorshotell på Östermalm med många fördelar som ingår i hyran! När man hyr ett kontor genom ett kontorshotell på Östermalm kan man med fördel få tillgång till exklusiva kontor med färdig inredning som kontorsbord, stolar och förvaring! En annan stor fördel är att driftskostnader ingår i hyran och man sparar mycket pengar till sin digitala utbildning genom att hyra kontoret istället för att köpa en kontorslokal.

Fördelar med kurser och utbildningar online

Om man själv studerar online har man en helt annan frihet än att sitta i ett fysiskt klassrum. Är man hungrig är det lättare att bara gå till köket och laga mat, eller beställa hem mat till dörren. Man kan även när man vill gå på toaletten och klä sig precis hur man vill. Det enda man bör tänka på, är att vara respektabelt klädd om man deltar i en gruppchatt online via video. Startar man istället sin egen onlineutbildning eller kurs, sparar man mycket pengar om man har fler anställda som inte nödvändigtvis behöver vara på ett kontor utan istället arbetar hemifrån. Att ha fler på kontoret kostar mer i materialkostnader, åtgång av förbrukningsmaterial och kräver mer städning. Ofta räcker det med att man själv utnyttjar sitt smarta hyrkontor och att man kan styra allt därifrån.