Pluggar du på universitetet eller är du precis på väg ut på arbetsmarknaden? Oavsett vilket så kan det vara en fördel att prova på så många typer av arbeten som möjligt. En hel del unga människor tror sig veta vad deras drömjobb är, men det visar sig alltför ofta att det jobb de drömmer om inte alls passar dem. Även om du känner dig säker på vad du vill jobba med så kan det vara en god idé att testa några andra yrken innan du börjar plugga. På så sätt kastar du inte bort en massa tid och pengar på att utbilda dig till något som inte är menat för dig.

Prova olika jobb hos ett bemanningsföretag

Det absolut bästa sättet att testa en rad olika jobb är att börja arbeta hos ett bemanningsföretag. De flesta bemanningsföretag har jobb inom vård och skola, men det finns en del som riktar in sig på andra branscher. Next U är ett företag som satsar stenhårt på rekrytering i Stockholm, och har som specialitet att kombinera traditionella arbetssätt med digitala metoder. Företaget kompletterar vanliga platsannonser med videopresentationer från den arbetsplats som söker personal. På det här sättet får den jobbsökande en bättre uppfattning om vad det är för jobb hon/han söker. För tillfället har Next U arbete åt dig som vill jobba som bilförsäljare, kundtjänstmedarbetare, finansanalytiker, optiker, butikssäljare och backofficemedarbetare. Med andra ord finns här en rad spännande arbeten för såväl lågutbildade som högutbildade. Har du tur så kanske du får chansen att testa en handfull olika jobb innan du beslutar dig för vad som är värt att ta studielån för.

Mobil rekrytering

Eftersom Next U specialiserar sig på digital rekrytering så har företaget valt att skippa allt vad personliga brev och CV heter. Istället söker du jobbet genom att göra en videopresentation samt svara på en rad tester. På det här sättet slipper du som jobbsökande en massa onödigt pappersarbete, och rekryteringen sker dessutom på ett coronasäkert sätt. Det är trots allt viktigt att komma ihåg att pandemin inte är över även om Sverige släppt på restriktionerna och de flesta hunnit vaccinera sig.